Tabere de schi

Taberele de schi sunt adresate copiilor si tinerilor cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani. Cursurile de schi sunt tinute de monitori de schi atestati de Asociatia Monitorilor de Schi Profesionisti din Romania, cu o bogata experienta pe partie si in lucrul cu copiii.Echipament necesar:
-Schiuri.clapari.bete,casca
-Adidas(incaltaminte sport interior)
-Caciula -2
-Manusi -2
-Bocanci
-Sosete subtiri,groase schi
-Bluza tip helanca ,polar
-Pulovar
-Tricouri,pijama
-Trening
-Ochelari schi
-Fular,cagula
-Crema protectoare fata si buze
-Minitrusa medicala

In vacantele intersemestriale din octombrie/noiembrie si aprilie organizam tabere in Austria.

Decalogul schiorului:
Pentru evitarea accidentarilor Federatia Internationala de Schi a elaborat un "cod" pentru circulatia pe partii intitulat in unele tari "decalogul schiorului". Iata in ce consta el:

1. Respectul celuilalt: orice schior trebuie sa se comporte astfel, in orice clipa, incat sa nu puna pe celalalt de langa el in pericol.
2. Stapanirea vitezei si a comportarii: orice schior trebuie sa-si adapteze viteza de alunecare si comportamentul adecvat propriei sale capacitati fizice si tehnice.
3. Stapanirea directiei: schiorul din deal, a carui pozitie este dominanta, trebuie sa-si aleaga in asa fel traseul si sa prevada o directie de cadere care sa asigure siguranta schiorului din vale.
4. Depasirea: schiorul poate sa efectueze o depasire libera in deal, vale, stanga, dreapta, atata timp cat schiorul care depaseste tine seama de evolutia schiorului depasit si pastreaza o distanta de siguranta suficienta in raport cu el.
5. Incrucisarea si traversarea: schiorul care traverseaza o partie sau un teren de scoala trebuie sa se asigure, mentinand controlul vizual spre deal si vale, luand-si precautiunile necesare preintampinarii unui accident pentru el si pentru altii.
6. Stationarea: schiorul trebuie sa evite sa se opreasca – si numai in cazuri de absoluta necesitate – in pasajele lipsite de vizibilitate. In caz de cazatura, trebuie sa degajeze rapid partia.
7. Urcarea: pe schiuri sau cu piciorul trebuie sa se faca folosind marginea partiei.
8. Respectarea semnalizarii: oricine trebuie sa respecte semnele internationale de semnalizare instalate pe partie, indiferent de gradul sau de pregatire sportiva, varsta etc.
9. Respectarea naturii partiei: a schia rapid pe o partie rezervata incepatorilor constituie o greseala, ca si aventurarea schiorului incepator pe o partie dificila.
10. In caz de accident: orice schior sau persoana aflata pe partie trebuie sa dea ajutor.